Courgettesoep

Recept voor twee personen:
1 courgette
1 teentje knoflook
1 rode peper
handje ruccola
1 tl kerriepoeder
creme fraiche
verse koriander
geraspte kaas
2,5 bouillonblokjes

Blender/staafmixer

Courgette in blokjes snijden, knoflook fijn hakken. Knoflook bakken in een beetje olie, courgette erbij met wat peper en zout, rode peper fijn hakken en meebakken (zonder zaadjes), kerrie erover, handje ruccola in kleinere stukken hakken en er bij in doen, bouillonblokjes en 1l water toevoegen, aan de kook brengen. Hoeft niet door te koken. Bij gebrek aan een staafmixer heb ik het in de blender gedaan. Daarna in je kom een eetlepel creme fraiche erbij, verse koriander erover en kaas!

Niet heel scherp, ondanks de peper, maar je krijgt het er wel warm van. Een uitje erin (bakken, samen met de knoflook) geeft nog wat meer smaak.